1 paj
Ingredienser
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
1/2 dl socker
125 g smör
3 msk kallt vatten
Fyllning:
3-4 mogna bananer
3 ananasringar (konserverade)
1 dl turkisk yoghurt
1 ägg
Grädde, vaniljglass eller vaniljvisp till servering
Grädde, vaniljglass eller vaniljvisp till servering
Gör så här
- Mät upp mjöl och socker till degen i en skål och blanda ihop.
- Lägg i kylskåpskallt smör, skuret i små bitar. Finfördela fettet i mjölet med fingertopparna till en smulig massa.
- Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
- Låt degen vila en halvtimme i kylskåp.
- Tryck ut degen jämt i en osmord pajform och tryck till en kant som går upp på formens kant. Se till att det blir tätt i skarven mot bottenplattan. Nagga ev. bottenplattan med en gaffel.
- Skiva bananerna.
- Lägg bananskivor och ananasringar i pajskalet.
- Rör ihop yoghurt och ägg och häll ovanpå frukten.
- Grädda i mitten av ugnen vid 225° i cirka 20 minuter.
- Sänk ugnsvärmen till 175° och grädda i cirka 10 minuter till.
- Servera pajen som efterrätt eller till kaffe, med vispad grädde, vaniljglass eller lite vaniljvisp.
Mums denna måste jag testa!
SvaraRadera