6-8 st (ca 3 portioner)
Ingredienser
225-300 g smördeg200 g köttfärs
1 stor finriven morot
Salt
Vitpeppar
1 vitlöksklyfta
En rejäl klick smör att steka i
1 ägg att pensla på
Gör så här
- Stek köttfärsen i mycket smör.
- Krydda med salt, vitpeppar och pressad vitlök.
- Skala och riv moroten och rör i den i köttfärsen.
- Skeda upp på sex plattor smördeg.
- Nyp ihop pirogerna, det blir snyggast om man pressar ihop kanterna med tänderna på en gaffel.
- Pensla pirogerna med uppvispat ägg.
- Grädda i ugnen 15 minuter vid 200 grader.
- Pirogerna går bra att frysa. Frys dem t.ex. två och två i plastpåsar och ta med en påse som "lunchlåda" till jobbet! Bara att lägga upp på tallrik, micra en kort stund och servera med sallad till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar