måndag 4 maj 2015

Värsta grymma pirogen

De här pirogerna är enkla att göra och passar att ha med som lunchlåda. Jag hittade på dem när jag pluggade och hade som billig och snabb lunch mellan föreläsningarna.

6-8 st (ca 3 portioner)

Ingredienser

225-300 g smördeg
200 g köttfärs
1 stor finriven morot
Salt
Vitpeppar
1 vitlöksklyfta
En rejäl klick smör att steka i
1 ägg att pensla på

Gör så här

  1. Stek köttfärsen i mycket smör.
  2. Krydda med salt, vitpeppar och pressad vitlök.
  3. Skala och riv moroten och rör i den i köttfärsen.
  4. Skeda upp på sex plattor smördeg.
  5. Nyp ihop pirogerna, det blir snyggast om man pressar ihop kanterna med tänderna på en gaffel.
  6. Pensla pirogerna med uppvispat ägg.
  7. Grädda i ugnen 15 minuter vid 200 grader.
  8. Pirogerna går bra att frysa. Frys dem t.ex. två och två i plastpåsar och ta med en påse som "lunchlåda" till jobbet! Bara att lägga upp på tallrik, micra en kort stund och servera med sallad till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar