måndag 4 maj 2015

Annas sockerfria bananmuffins


Lika goda som vanliga muffins, men nyttigare!

6 st stora muffins

Ingredienser

2 mogna bananer
2 ägg
1 tsk honung
50 g smör
1 dl mjölk
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Gör så här

  1. Mosa bananerna med en gaffel.
  2. Vispa ihop bananmoset, äggen och honungen tills det blir pösigt.
  3. Smält smöret i en kastrull och häll sedan i mjölken.
  4. Rör ner den heta smörmjölken i äggsmeten.
  5. Rör ner mjöl och bakpulver i smeten, men vispa så lite som möjligt sedan bakpulvret kommit i.
  6. Häll i en smord muffinsplåt.
  7. Grädda vid 200 grader i ca 18 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar