2 portioner
Ingredienser
450 gram laxsidaSalt
Peppar (gärna röd och grön)
1 paket fryst grön sparris
1 msk honung
Olivolja
Gör så här
- Lägg laxen i en ugnsform i teflon, salta och dra några varv med pepparkvarnen. Ha gärna grönpeppar och rödpeppar i kvarnen! Men det funkar med svartpeppar och/eller vitpeppar också.
- Lägg den frysta sparrisen i en annan ugnsform i teflon. Klicka över en matsked honung och ringla över olivolja. (Du som äter LCHF hoppar över honungen. Det blir nästan lika gott, men bara nästan...)
- Ställ in bägge formarna samtidigt i ugnen på 225 grader. När sparrisen fortfarande är fryst tar den ungefär lika lång tid att tillaga som laxen.
- När laxen fått fin färg, sänk värmen till 175 grader och låt stå tills laxen är genomstekt.
- Servera som det är, eller med något ytterligare tillbehör om du är mycket hungrig och orkar laga något mer avancerat...! Exempel på bra tillbehör är vårsallad (som på bilden), apelsin- och fänkålssallad, äppelsalsa (min favorit!) eller zucchinitzatziki.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar