onsdag 20 maj 2015

Lax med sparris


Superenkelt, gott och nyttigt! Den här middagen gör vi gärna när orken att laga mat tryter.

2 portioner

Ingredienser

450 gram laxsida
Salt 
Peppar (gärna röd och grön)
1 paket fryst grön sparris
1 msk honung
Olivolja

Gör så här

  1. Lägg laxen i en ugnsform i teflon, salta och dra några varv med pepparkvarnen. Ha gärna grönpeppar och rödpeppar i kvarnen! Men det funkar med svartpeppar och/eller vitpeppar också.
  2. Lägg den frysta sparrisen i en annan ugnsform i teflon. Klicka över en matsked honung och ringla över olivolja. (Du som äter LCHF hoppar över honungen. Det blir nästan lika gott, men bara nästan...)
  3. Ställ in bägge formarna samtidigt i ugnen på 225 grader. När sparrisen fortfarande är fryst tar den ungefär lika lång tid att tillaga som laxen.
  4. När laxen fått fin färg, sänk värmen till 175 grader och låt stå tills laxen är genomstekt.
  5. Servera som det är, eller med något ytterligare tillbehör om du är mycket hungrig och orkar laga något mer avancerat...! Exempel på bra tillbehör är vårsallad (som på bilden), apelsin- och fänkålssallad, äppelsalsa (min favorit!) eller zucchinitzatziki.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar