Ingredienser
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
Ströbröd
Smör
Fyllning och garnering:
2 mosade bananer
100 g frysta hallon
500 g färska jordgubbar
5 dl vispgrädde
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°.
- Smörj och bröa en kakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
- Vispa ägg och socker vitt och poröst.
- Rör ner vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i äggsmeten.
- Häll smeten i formen.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
- Låt kakan vila några minuter innan du stjälper upp den på ett bakplåtspapper för att kallna.
- Dela kakan i tre tårtbottnar med en lång och vass kniv. (Så här långt kan du förbereda.)
- Mosa bananerna. Bred ut på den understa tårtbottnen och lägg sedan på mittenbottnen.
- Värm hallonen tills de kokar.
- Skölj och rensa jordgubbarna. Välj ut de finaste, ca 12 stycken, och halvera dem.
- Mixa hallonen med resten av jordgubbarna med mixerstav.
- Ställ bärmoset i kylen att svalna en stund.
- Vispa grädden.
- Bred ut bärmoset på mittenbottnen. Ta inte för mycket, så att tårtbottnen blir för blöt! Det kommer att bli bärmos över. Det är gott att ha i fil.
- Lägg på den sista kakbottnen. Bred vispgrädde ovanpå tårtan.
- Spritsa grädde runt kanterna på hela tårtan.
- Dekorera med halverade jordgubbar.
- Servera omedelbart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar