måndag 4 maj 2015

Latmajapaj


Superenkel snabbpaj med deg som varken behöver vila eller kavlas! Den passar att göra när man har bråttom och på vintern när man inte har tillgång till färska bär, men har du det kan du naturligtvis byta ut fyllningen mot nästan vad du vill.

1 paj

Ingredienser

Pajdeg:
100 g smör
2 1/2 dl vetemjöl
2 msk socker

Fyllning:
1 pkt frysta hallon och blåbär (225 gram)
1 äpple

Grädde till servering

Gör så här

  1. Smält smöret och låt det svalna medan du rör ihop vetemjölet och sockret i en bunke.
  2. Häll smöret i bunken.
  3. Arbeta ihop degen snabbt. Platta genast ut den i en smord pajform och kläm upp degen på formens kanter. Förgrädda pajskalet i 200 grader i ca 10 minuter. 
  4. Skala äpplet, ta ut kärnhuset, och skär i tunna skivor eller bitar.
  5. Ta ut pajskalet ur ugnen och fyll det med ett paket frysta hallon och blåbär och äppelbitar.
  6. Sätt in pajen i ugnen igen och grädda färdigt. Det tar ca en halvtimme.
  7. Servera med vispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar