måndag 4 maj 2015

Juliga och enkla mandelmassakakor


Världshistoriens mest lättbakade julkakor!

Ca 18-20 småkakor

Ingredienser

200 gram mandelmassa av bra kvalitet (bara mandel och socker), typ Odense
Mycket kanel

Gör så här

  1. Häll ut kanel på bakbordet och rulla mandelmassan i kanelen så att den blir brun.
  2. Skär mandelmassan i lagom kaktjocka skivor med en vass kniv.
  3. Rulla varje skiva i handen till en boll så att kanelen jobbas in i mandelmassan.
  4. Tryck ut bollarna till runda kakor på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Kakorna ska inte vara alltför tunna, då kan de bli hårda.
  5. Baka i ugnen ca 10 minuter i 200 grader. Håll koll på dem så att de inte blir brända!
  6. Supergoda att äta till glöggen!
  7. Förvaras i plastburk med lock.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar