måndag 4 maj 2015

Renskavsgryta

Min variation på en väninnas recept.

2 portioner

Ingredienser

1 pkt renskav eller viltskav
1 gul lök
Smör
3 dl grädde
Soja
Saften från 1/2 citron
Salt
Vitpeppar
Cayennepeppar
Ev. 1 dl frysta lingon
Ev. ett par blad färsk grönkål
Basmatiris eller spaghetti, mängd enligt paketet

Gör så här

  1. Koka pasta eller ris enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och hacka löken.
  3. Fräs löken i smör i en stekpanna.
  4. Lägg i skaven i pannan och fördela den med en slev medan du steker.
  5. Häll på grädde. 
  6. Häll på soja tills såsen får en fin ljusbrun färg.
  7. Pressa i en halv citron, salta och peppra. 
  8. Om du vill kan du ha i frysta lingon och/eller strimlade grönkålsblad för att få mer färg och vitaminer till rätten. Om du väljer att göra det, passar det bäst att äta grytan med ris till.
  9. Låt puttra en liten stund på svag värme, så att smakerna kommer fram.
  10. Servera med ris eller pasta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar