2 portioner
Ingredienser
1 pkt renskav eller viltskav1 gul lök
Smör
3 dl grädde
Soja
Saften från 1/2 citron
Salt
Vitpeppar
Cayennepeppar
Ev. 1 dl frysta lingon
Ev. ett par blad färsk grönkål
Basmatiris eller spaghetti, mängd enligt paketet
Gör så här
- Koka pasta eller ris enligt anvisningen på förpackningen.
- Skala och hacka löken.
- Fräs löken i smör i en stekpanna.
- Lägg i skaven i pannan och fördela den med en slev medan du steker.
- Häll på grädde.
- Häll på soja tills såsen får en fin ljusbrun färg.
- Pressa i en halv citron, salta och peppra.
- Om du vill kan du ha i frysta lingon och/eller strimlade grönkålsblad för att få mer färg och vitaminer till rätten. Om du väljer att göra det, passar det bäst att äta grytan med ris till.
- Låt puttra en liten stund på svag värme, så att smakerna kommer fram.
- Servera med ris eller pasta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar