torsdag 30 april 2015

Frukostchia to go


Vissa dagar har man tyvärr inte tid att äta långfrukost eller sitta och sippa på en förmiddagslatte... Tänk då om man kvällen innan har förberett en sådan här, som står och väntar i kylen på morgonen! Bara att ta med och äta på tunnelbanan  nyttig frukost och kaffe i ett!

1 portion

Ingredienser

1 tsk kokosolja
2 msk chiafrön
1/2 krm vaniljpulver eller 1 krm vaniljsocker
1 espresso (exempelvis på 1/2 dl vatten och 14 g Lavazza espressokaffe)
1/2 dl mjölk

Kardemumma och 1/2 banan till servering

Gör så här

  1. Blanda kokosolja (blir flytande vid 25 grader), chiafrön, vaniljpulver/-socker och den heta espresson i en glasburk med lock. Rör ihop, eller skaka med locket på. Inga torra frön ska ligga kvar på ytan.
  2. Häll på mjölken sist, för att inte kokosoljan ska stelna, och rör/skaka igen. 
  3. Låt stå i kylskåp över natten. Rör om några gånger under tiden. Kokosoljan stelnar i kylskåpet, så var noga med att röra om i början, så att det inte blir klumpigt!
  4. Skiva över en halv banan och dofta över kardemumma innan du ger dig iväg!

Varför chiafrön?

Läs varför chiafrön är så nyttigt här:
http://mittkok.expressen.se/artikel/chiafron-darfor-ska-du-ata-det-varje-dag/
http://www.aftonbladet.se/wellness/matvikt/article18208186.ab 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar