1 portion
Ingredienser
1 tsk kokosolja2 msk chiafrön
1/2 krm vaniljpulver eller 1 krm vaniljsocker
1 espresso (exempelvis på 1/2 dl vatten och 14 g Lavazza espressokaffe)
1/2 dl mjölk
Kardemumma och 1/2 banan till servering
Gör så här
- Blanda kokosolja (blir flytande vid 25 grader), chiafrön, vaniljpulver/-socker och den heta espresson i en glasburk med lock. Rör ihop, eller skaka med locket på. Inga torra frön ska ligga kvar på ytan.
- Häll på mjölken sist, för att inte kokosoljan ska stelna, och rör/skaka igen.
- Låt stå i kylskåp över natten. Rör om några gånger under tiden. Kokosoljan stelnar i kylskåpet, så var noga med att röra om i början, så att det inte blir klumpigt!
- Skiva över en halv banan och dofta över kardemumma innan du ger dig iväg!
Varför chiafrön?
Läs varför chiafrön är så nyttigt här:http://mittkok.expressen.se/artikel/chiafron-darfor-ska-du-ata-det-varje-dag/
http://www.aftonbladet.se/wellness/matvikt/article18208186.ab
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar