torsdag 30 april 2015

Chokladchia


Jag har provat mig fram med olika varianter på chiapudding med chokladsmak och aldrig blivit riktigt nöjd. Antingen har det varit för vattnigt och blekt, för stabbigt och mättande, för svag, blaskig chokladsmak eller för stark, besk kakaosmak... Men med den här blev jag äntligen ganska nöjd!

1 portion

Ingredienser

1 tsk kokosolja
2 msk chiafrön
1 krm vaniljpulver eller 2 krm vaniljsocker
1 tsk kakao
1 dl mjölk

Kanel och 1/2 banan till servering

Gör så här

  1. Blanda kokosolja (blir flytande vid 25 grader), chiafrön, vaniljpulver/-socker, kakao och mjölk i ett glas. Inga torra frön ska ligga kvar på ytan.
  2. Låt stå i kylskåp över natten. Rör om några gånger under tiden. Kokosoljan stelnar i kylskåpet, så var noga med att röra om i början, så att det inte blir klumpigt!
  3. Toppa med skivad banan och kanel före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar