torsdag 16 april 2015

Tobbes vegetariska kikärtscurry


Supergod indiskinspirerad vegetarisk curry!

2 portioner

Ingredienser

1 burk kikärtor
Nästan lika mycket frysta gröna ärtor
1 stor lök
Smör eller olivolja
2 gröna burkfeferoni
2 msk Authentic Madras Curry Powder (Fiddes Payne)
Vatten


Basmatiris till servering

Gör så här

  1. Koka basmatiriset i 3 dl lättsaltat vatten. Det är enklast med riskokare. Om du kokar i kastrull på spisen, låt riset koka upp under lock. Sänk sedan värmen till ettan, eller stäng av plattan och låt stå på eftervärme, och låt stå under lock tills det är färdigt. Rör om ett par gånger under tiden, så att det inte bränner fast. 
  2. Skölj kikärtorna.
  3. Hacka löken.
  4. Fräs löken och hälften av curryn i smör i en traktörpanna eller stor kastrull.
  5. Lägg i kikärtor, ärtor, hackad feferoni och mer curry. Häll eventuellt på lite vatten.
  6. Låt sjuda ca en kvart.
  7. Servera med ris! Och varför inte lyxa till det med ett papadam med lite mango chutney till?
  8. För att göra rätten mjölkfri och vegansk, ersätt smöret med olivolja. Det blir nästan lika gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar