onsdag 29 april 2015

Annas goda grytkyckling

3 portioner

Ingredienser

1 hel kyckling
1 gul lök
2 stora morötter
Några stjälkar stjälkselleri
En rejäl klick smör
Olivolja
4 lagerblad

1 röd chilifrukt
2 tsk Renée Voltaire Lantbuljong original

Salt
Saften av 1/2 citron

2 dl vitt matlagningsvin (alkoholfritt)
3 dl basmatiris


Gör så här

  1. Skala och klyfta löken.
  2. Skala och slanta morötterna.
  3. Skölj och skiva stjälksellerin.
  4. Fräs grönsakerna en stund i en stor gryta med en rejäl klick smör och olivolja.
  5. Lägg i kycklingen.
  6. Krydda med lagerblad, skivad chilifrukt, lantbuljong och salt.
  7. Pressa över en halv citron och häll på matlagningsvin.
  8. Låt småputtra under lock i ca en timme. Vänd på kycklingen efter ca 20 minuter.
  9. Om vätskan ångar bort kan du späda med lite vatten.
  10. Koka ris enligt anvisningen på paketet.
  11. Servera kycklingen med kokt basmatiris.
  12. Uteslut smöret och använd istället bara olivolja om du vill göra rätten mjölkfri eller paleo. Om du äter paleo kan du hoppa över riset och istället öka mängden grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar