onsdag 29 april 2015

Lättlagad spenatsoppa


2 portioner

Ingredienser

400 g hackad fryst spenat
4 dl vatten
3 tsk Renée Voltaire Lantbuljong original
1 dl vispgrädde
Salt
4 st hårdkokta ägg

Ev. knäckebröd med smör och ost till servering

Gör så här

  1. Hårdkoka ägg. Det går enklast i en äggkokare.
  2. Lägg spenat, vatten och lantbuljong i en stor kastrull och låt koka upp under omrörning. 
  3. Sänk sedan värmen och låt soppan sjuda tills äggen kokat klart. 
  4. Rör i vispgrädde i soppan och smaka av med salt. 
  5. Servera soppan med hårdkokta ägg och eventuellt en knäckesmörgås med smör och ost (om du inte äter glutenfritt eller LCHF vill säga, då får du hoppa över smörgåsen).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar