tisdag 24 november 2015

Saffransglass


Perfekt till adventsglöggen eller som efterrätt på julafton.

2 portioner

Ingredienser


2 dl vispgrädde
1 msk strösocker
1/2 vaniljstång
1/2 paket saffran (0,25 g)
1 gelatinblad

Gör så här

  1. Dela vaniljstången och peta ur fröna. 
  2. Häll grädden i en kastrull, rör ner vaniljfröna i grädden och lägg i stången. Häll i socker.
  3. Koka upp under omrörning.
  4. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten 5 minuter.
  5. Tillsätt saffran i grädden.
  6. Lägg i det blötlagda gelatinbladet i grädden och rör om tills det löst sig.
  7. Lyft ur vaniljstången.
  8. Häll upp i en glasskål och ställ in i frysen.
  9. Rör om med jämna mellanrum. Efter ca 3-4 timmar är den färdig att avnjutas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar