Ingredienser
2 dl mandelmjöl0,75 dl sesamfrön
0,75 dl solroskärnor
0,75 dl pumpakärnor
0,5 dl olivolja
Knappt 2 dl kokande vatten
Rosmarin
1 tsk flingsalt
Gör så här
- Sätt ugnen på 150 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper.
- Rör ihop alla torra ingredienser.
- Tillsätt oljan och det kokande vattnet, vänd runt och häll ut på bakplåtspappret.
- Platta ut och släta till smeten så att det blir ett par mm tjockt överallt. Var noga så att det blir tunt och jämnt, annars kan det bli mjukt.
- Strö över lite flingsalt.
- Baka i ugnen ca 1,5 timme.
- När brödet svalnat knäcker du det i lagom stora bitar. Förvara i plastburk med lock, så håller det länge. Lägg det inte i en plastpåse för då kan brödet mjukna.
- Brödet blir saftigt och mycket sprött. Det är därför svårt att bre. Godast tycker jag det är att äta med bara ost på!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar