onsdag 14 januari 2015

Paleofröknäcke


1 plåt

Ingredienser

2 dl mandelmjöl
0,75 dl sesamfrön
0,75 dl solroskärnor
0,75 dl pumpakärnor
0,5 dl olivolja
Knappt 2 dl kokande vatten
Rosmarin
1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper.
  2. Rör ihop alla torra ingredienser. 
  3. Tillsätt oljan och det kokande vattnet, vänd runt och häll ut på bakplåtspappret.
  4. Platta ut och släta till smeten så att det blir ett par mm tjockt överallt. Var noga så att det blir tunt och jämnt, annars kan det bli mjukt.
  5. Strö över lite flingsalt.
  6. Baka i ugnen ca 1,5 timme.
  7. När brödet svalnat knäcker du det i lagom stora bitar. Förvara i plastburk med lock, så håller det länge. Lägg det inte i en plastpåse för då kan brödet mjukna.
  8. Brödet blir saftigt och mycket sprött. Det är därför svårt att bre. Godast tycker jag det är att äta med bara ost på!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar