söndag 31 januari 2016

Tre sorters tryfflar: klassisk chokladtryffel, chokladtryffel med kokos och lakritstryffel med havssalt


Sväng ihop tre sorters chokladtryfflar på en gång, så har du julgodiset fixat!

Ingredienser


2 dl vispgrädde
180 g mörk choklad, 70%
4 krm lakritsrotspulver 

Till dekoration:
Kakao
Kokosflingor
35 g Marabou premium salty licorice, 70%
Flingsalt

Gör så här

  1. Koka upp grädden i en kastrull.
  2. Lyft av kastrullen.
  3. Bryt den mörka chokladen i bitar och lägg i en skål.
  4. Smält chokladen i vattenbad eller i mikrovågsugn.
  5. Rör ner chokladen i grädden.
  6. Fördela chokladsmeten i två skålar, en med 2/3 i och en med 1/3 i.
  7. Rör ner lakritsrotspulvret i skålen med minst smet i.
  8. Låt smeten kallna en stund i kylskåp.
  9. Forma kulor med händerna.
  10. Rulla hälften av kulorna med naturell chokladtryffel i kakaopulver, andra hälften i kokosflingor.
  11. Bryt Marabou premium salty licorice i bitar och lägg i en skål.
  12. Smält Marabou premium salty licorice i vattenbad eller i mikrovågsugn.
  13. Doppa kulorna med lakritschoklad i smält Marabou premium salty licorice.
  14. Lägg på ca tre flingor havssalt på varje lakritstryffel.
  15. Ställ i kylen ett par timmar.
  16. Njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar