söndag 31 januari 2016

Paleolussekatter


De här lussebullarna bör ätas upp inom något dygn, då de blir tenderar att bli fuktiga och degiga vid förvaring.

10-12 st


Ingredienser


4 ägg
4 msk lönnsirap
1 dl kokosmjölk
1 dl kokosmjöl
2 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosolja
1 g saffran (2 paket)
2 tsk bakpulver
0,5 dl psylliumhusk


Till dekoration:
Russin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och sirap fluffigt. 
  3. Tillsätt saffran, kokosmjölk och smält kokosolja.
  4. Rör ner resten av de torra ingredienser och blanda.
  5. Låt svälla i 5-10 minuter.
  6. Dela smeten i 10-12 bitar.
  7. Rulla sedan smeten med händerna och forma till lussekatter.
  8. Pensla med ägg och dekorera med russin.
  9. Grädda i mitten av ugnen ca 15-25 min.
  10. Servera till exempel med Alkoholfri äppelglögg eller Pappas vintoddy.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar