1 plåt
Ingredienser
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
1 dl mandelmjöl
1 dl pumpakärnor
1/2 dl riven kokos
2 msk psylliumhusk
1 tsk kardemumma (ta dubbelt så mycket om du vill ha kraftig kryddsmak)
1 tsk kanel (ta dubbelt så mycket om du vill ha kraftig kryddsmak)
0,5 tsk salt
2,5 dl kokhett vatten
1/2 msk kokosolja
2 msk olivolja
Gör så här
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.
- Koka upp vattnet.
- Häll i kokosfettet och olivoljan i vattnet.
- Rör ihop allt med en slev.
- Bred ut på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt, med hjälp av sleven.
- Grädda i ca 1,5 h.
- Låt svalna på ett galler.
- Dela i lagom bitar med en vass kniv.
- Förvara i plastburk med lock.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar