lördag 19 december 2015

Bröd med sting

Enkelt, snabbt matbröd med sting. Ingen jäsning!

1 limpa

Ingredienser


6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 msk strösocker
2 dl riven ost (t.ex. vanlig gratängost på påse)
1 tsk sambal oelek
Lite cayennepeppar
Lite bruschettakrydda (eller en gnutta salt, svartpeppar och chiliflarn, om du inte har någon bruschettakrydda)
3 dl vatten
50 g smält smör, plus lite extra att pensla form och limpa med


Gör så här

  1. Rör ihop alla de torra ingredienser samt ost och sambal oelek.
  2. Tillsätt vatten och smält smör.
  3. Häll smeten i en smord brödform.
  4. Pensla limpan med smält smör.
  5. Grädda i 200 grader i ugn i 45 min.
  6. Låt svalna lite innan du skär upp och äter med smör på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar