tisdag 8 december 2015

Sommarpaj


Superenkel jordgubbspaj med deg som varken behöver vila eller kavlas! En somrig variant på Latmajapajen.

1 paj

Ingredienser

Pajdeg:
100 g smör
2 1/2 dl vetemjöl
2 msk socker

Fyllning:
500 gram färska jordgubbar

3 dl grädde till servering
1 krm vaniljpulver

Gör så här

  1. Smält smöret och låt det svalna medan du rör ihop vetemjölet och sockret i en bunke.
  2. Häll smöret i bunken.
  3. Arbeta ihop degen snabbt. Platta genast ut den i en smord pajform och kläm upp degen på formens kanter. Förgrädda pajskalet i 200 grader i ca 10 minuter. 
  4. Skölj och skiva jordgubbarna.
  5. Ta ut pajskalet ur ugnen och fyll det med jordgubbar.
  6. Sätt in pajen i ugnen igen och grädda färdigt. Det tar ca en halvtimme.
  7. Vispa grädde med vaniljpulver i, och servera pajen med vispad vaniljgrädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar