Superenkel jordgubbspaj med deg som varken behöver vila eller kavlas! En somrig variant på Latmajapajen.
1 paj
Ingredienser
Pajdeg:
100 g smör
2 1/2 dl vetemjöl
2 msk socker
Fyllning:
500 gram färska jordgubbar
3 dl grädde till servering
1 krm vaniljpulver
Gör så här
- Smält smöret och låt det svalna medan du rör ihop vetemjölet och sockret i en bunke.
- Häll smöret i bunken.
- Arbeta ihop degen snabbt. Platta genast ut den i en smord pajform och kläm upp degen på formens kanter. Förgrädda pajskalet i 200 grader i ca 10 minuter.
- Skölj och skiva jordgubbarna.
- Ta ut pajskalet ur ugnen och fyll det med jordgubbar.
- Sätt in pajen i ugnen igen och grädda färdigt. Det tar ca en halvtimme.
- Vispa grädde med vaniljpulver i, och servera pajen med vispad vaniljgrädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar